Naposledy jsme se s Razrem setkali v roce 2020, když jej Motorola vylepšila z roku předchozího. O přímočaré vylepšení nešlo. Snad se to vydaří s třetí iterací, která nedávno unikla na internet.

Přibyl mu na záda další fotoaparát a s tím, že hlavní fotoaparát má 50MP senzor a sekundární 16MP. Senzor na otisky prstů se přesunul na bok a slouží také jako tlačítko na zamykání telefonu.

Oproti předchozí generaci je Razr hranatější a ve spodní části se displej rozšířil blíž k hraně. Ohebný FHD+ displej nyní svírá průstřel s 32MP fotoaparátem. Nutno podotknout, že Motorola Razr 3 začíná až příliš připomínat Samsung Galaxy Z Fold3. 

Motorala zprvu plánovala dva modely nového Razru. Jeden s čipem Snapdragon 8 Gen 1 a druhý s ještě neoznámenou variantou čipu Plus, také přezdívanou SM8475. Motorola se ale údajně potýká se zpožděním dodávky dosud neznámého čipu. Dále by tradičně měla být možnost si vybrat mezi konfiguracemi s 8 nebo 12 GB RAM a uložištěm s kapacitou 256 nebo 512 GB.

Jestli jsme ve vás probudili zájem o tento telefon, přes jeho plánovanou vyšší cenu, budete si muset počkat na oficiální oznámení data dostupnosti pro zbytek světa. Razr 3 se totiž bude prozatím prodávat jen v Číně.