Vítejte u nového Stručně, dnes výjimečně v pátek. Ferrari bude spolupracovat s Qualcommem a Instagram konečně dovolí mazat příspěvky hromadně, čímž ušetříme čas.

– Twitter nově umožní sledovat videa v jiné rychlosti, než je ta standardní. Nově si tedy budete moci obsah zrychlit nebo zpomalit dle své potřeby

– Společnost Apple přiznala chybu v systému iOS 15, která mohla na některých zařízeních nahrávat vaše rozhovory se Siri i v případě, že jste si to nepřáli. Bug totiž sám aktivoval nastavení Vylepšování Siri a diktování, která dává společnosti Apple svolení k nahrávání, ukládání a prohlížení konverzací s virtuální asistentkou.

– Instagram přidává nové funkce, díky nimž bude jednodušší smazat svou aktivitu ze sítě. Namísto toho, abyste příspěvky mazali po jednom, nyní můžete vybrat více příspěvků najednou a hromadně je odstranit.

– Nothing přidává do svých sluchátek Ear 1 funkci, díky níž budete moci vyvolat Google Asistenta nebo Siri tak, že na sluchátko třikrát poklepete. Je však trochu zvláštní, že společnost v minulosti sdělila serveru Android Central, že nemá v plánu podporu hlasových asistentů zavádět. 9to5Google však hlásí, že sluchátka mají občas problém detekovat třetí poklepání.

– Jste-li smutní z nedostatku grafických karet, můžete si pořídit alespoň její klávesu pro svou klávesnici. Právě taková klávesa se totiž prodává v Číně, je vyráběna společností ASUS, nahrazuje pravý Shift a s větráčky, které se na ní nachází, si dokonce můžete zatočit. Někoho možná zamrzí, že v této grafice chybí RGB světélka.

Ferrari se spojilo s Qualcommem a v rámci této spolupráce se automatizační technologie Qualcommu dostanou do budoucích vozů Ferrari. Automobilka plánuje využívat sadu Snapdragon Digital Chassis. Nevíme však přesně, které technologie hodlá Ferrari využívat a do kterých vozidel budou integrovány.

– Samsung potvrzuje, že Android 12L bude k dispozici i v nejnovějších tabletech Galaxy Tab S8. Systém vylepšuje práci se zařízeními s větší obrazovkou, včetně tabletů a skládacích telefonů.