Genesis Marketplace, oblíbený web pro obchodování s ukradenými přihlašovacími údaji, byl uzavřen americkým Federálním úřadem pro vyšetřování (FBI). Tento portál sloužil jako trh pro propojení black hat aktérů k nákupu a prodeji ukradených přihlašovacích údajů, nástrojů pro hacking uživatelských účtů, takzvaných prohlížečových otisků a dalších zneužitelných produktů.

FBI na výše zmíněné stránce zobrazuje banner s textem TATO WEBOVÁ STRÁNKA BYLA ZAJIŠTĚNA“. Stránka obsahuje informační zprávu o zajištění a kontaktní e-mail pro osoby, které by mohly mít více informací o stránce nebo jejích administrátorech.

V rámci uzavření Genesis Marketplace bylo zatčeno 120 osob spojených se stránkou. Akce byla prováděna ve spolupráci s agenturami zemí po celém světě, včetně Kanady, Austrálie, Německa, Švédska a Spojeného království.

Podle zpravodajského portálu Techcrunch britská Národní kriminální agentura uvedla, že zatkla 19 podezřelých uživatelů webu, včetně dvou mužů ve věku 34 a 36 let, kteří jsou podezřelí z podvodů a zneužívání počítačů.

FBI také nasměrovala lidi, aby si ověřili, zda byly jejich přihlašovací informace kompromitovány pomocí bezplatné služby Have I Been Pwned, která kontroluje, zda se e-mailová adresa nebo telefonní číslo objevuje v masivním a rostoucím seznamu úniků a datových ztrát.