Facebooková fanpage Elona Muska, která měla přes 153 000 sledujících, byla ověřena jako oficiální stránka patřící samotnému Muskovi. Zvláštní na tom však je, že tím Facebook porušil svá vlastní pravidla.

Aby však bylo jasno, stránka se za Elona Muska vůbec nevydávala. Ba naopak, bylo na ní přímo uvedeno, že se jedná o fanpage.

This is a fanpage, uploading tweets etc from him

FANPAGE ELONA MUSKA

Stránka zároveň vůbec nezačala jako fanpage pro Elona Muska. Na záložce, jež se týká transparentnosti stránek, je uvedeno, že byla vytvořena 28. 7. 2019, aby představovala Kizita Gavina, což je obrácené jméno fotbalisty Gavina Kizita. Zároveň je zde uvedeno, že lidé, co stránku spravují pocházejí z Egypta, zatímco Musk žije v Texasu.

Je nejasné, proč Facebook vůbec stránku ověřil. Verifikace má být totiž symbolem autentičnosti, pokud tedy stránku nevlastní opravdu firma nebo osoba, které se týká, nemůže dostat status ověření. Chcete-li být ověřeni na Facebooku, musíte vyplnit formulář, který vyžaduje, aby zájemce předložil oficiální identifikaci ve formě řidičského průkazu, občanského průkazu, pasu nebo nedávného účtu za energie. 

Stránka je momentálně nedostupná, což buď znamená, že ji Facebook nechal odstranit, nebo její majitel změnil nastavení soukromí.