Společnost Meta, dříve známá jako Facebook, oznámila, že od 31. května 2023 již nebude podporovat aplikaci Messenger pro Apple Watch. Tato aplikace umožňovala uživatelům zobrazovat a odpovídat na zprávy přímo z hodinek.

Meta sice nezveřejnila důvod svého rozhodnutí ukončit podporu aplikace Messenger pro Apple Watch, která byla uvedena na trh v roce 2015, ale pro server ReviewGeek uvedla následující:

„Lidé mohou po spárování stále přijímat oznámení z Messengeru na svých hodinkách Apple Watch, ale od konce května už na ně nebudou moci z hodinek reagovat. Mohou však nadále používat Messenger na iPhonu, počítači a webu.“

Řadě uživatelům bude appka chybět, a to i proto, že díky ní mohli mimo jiné posílat hlasové zprávy, lajkovat, používat nálepky a další funkce, aniž by museli otevírat odpovídající aplikaci na svém chytrém telefonu.

Bez ohledu na důvody zrušení aplikace bude tento krok znamenat pro uživatele Apple Watch omezení možností, jak efektivně komunikovat prostřednictvím platformy Messenger. Někteří uživatelé na Facebooku naznačili, že důvodem pro zrušení aplikace může být skutečnost, že uživatelé trávili méně času na obrazovce svých chytrých telefonů, protože aplikace umožňovala odpovídat na zprávy přímo z hodinek.