Na sociální síti Facebook se objevila pozoruhodná chyba, kvůli které bylo chvíli doporučeno nenavštěvovat profily náhodných lidí, s nimiž se osobně neznáte. Nebo tedy alespoň v případě, že jste si nepřáli, aby od vás automaticky obdrželi zcela náhodnou žádost o přátelství.

Na bug, který způsoboval, že se osobě, jejíž profil jste navštívili, automaticky poslala žádost o přátelství, upozornil přes Twitter vedoucí redaktor serveru Android Authority Oliver Cragg. S problémem se ale setkalo daleko více uživatelů, jež o něm tvořili příspěvky na nejrůznějších sociálních sítích. Patrně postihnul jen mobilní aplikaci Facebooku.

Několik hodin poté, co se o chybu začala zajímat zahraniční média, už se situaci serveru Android Authority nepodařilo napodobit ani z jednoho účtu, a tudíž se předpokládalo, že už byla opravena. Později téhož dne, tedy v pátek, už se k situaci vyjádřila sama společnost Meta, jež tuto skutečnost potvrdila.

„Opravili jsme chybu související s nedávnou aktualizací aplikace, která některým uživatelům Facebooku způsobovala chybné odesílání žádostí o přátelství. Zabránili jsme tomu, aby se to nadále dělo, a omlouváme se za případné nepříjemnosti, které to mohlo způsobit,“ sdělil mluvčí Mety serveru The Daily Beast.

Byly i z vašeho účtu odeslány žádosti o přátelství způsobené touto chybou, nebo jste se jí vyhnuli? Dejte nám vědět do komentářů.