Pokud si užíváte hraní her na notebooku, tak jistě víte, že výdrž baterie je jedním z největších problémů. Dnes už samozřejmě máme herní notebooky, které se snaží, aby byla životnost baterie vaší herní mašiny co nejlepší, ale i přesto se nejedná o nic nesmrtelného. K tomu všemu to vypadá, že pokud si rádi zahrajete Fortnite či preferujete Epic Games Store nad Steamem, tak to vaší baterii moc neprospívá.

S tím, že používání Epic Games Storu moc nesvědčí vašemu notebooku přišel magazín PC World, který toto odhalil při testování Microsoft Surface Pro 7+ s novým procesorem Tiger Lake 11. generace. Když došlo na testování baterie, které probíhalo se zapnutým režimem letadlo, tak se dočkali nekonzistentních výsledků. Ty měl na svědomí Epic Games Store, který byl stále spuštěn na pozadí.

Přečtěte si také: Microsoft chce koupit Discord a přejmenuje Xbox Live

V PCWorldu se rozhodli, že podrobí vliv Epic Games Storu na výdrž baterie podrobnějšímu testu. Ten zahrnoval testování se zapnutým či vypnutým Epic Games Storem, s přihlášením a zapnutým nebo s přihlášením a vypnutým Epic Games Storem a v dalších podobných případech. Výsledkem toho bylo, že Epic Games Store snižuje životnost baterie o 20 % na Microsoft Surface Pro 7+, což jsou přibližně dvě hodiny, a o 8 % na Microsoft Surface Laptop 3.

Stejným testům byl následně podroben Steam, ten ale neměl na životnost baterie téměř žádný efekt. Epic Games se k tomuto zjištění vyjádřili pomocí e-mailu, který zaslali magazínu PC World. V něm se dočteme: „Aktivně pracujeme na zlepšení výkonu a snížení potřeby energie našeho launcheru.“