Společnost Elgato je známá především díky své široké škále výbavy určené streamerům a tvůrcům obsahu obecně. Mezi tato zařízení patří například Stream Deck nebo externí záznamové karty. Nyní však Elgato vydává přístroj s názvem Stream Deck Pedal. Co nám za 90 dolarů (2000 Kč) nabídne?

Součástí zařízení jsou 3 pedály, ke kterým přes software můžete přiřadit různé příkazy nebo jejich kombinace. A věřte mi, že fantazii se téměř meze nekladou. Hlavním smyslem pedálu je, aby nohy zastoupily ruce, které jsou častokrát při hraní zaneprázdněné a člověk tak kolikrát nemá čas ovládat stream a hru zároveň. Zvláště při hraní kompetitivních titulů, kde rozhodují setiny, není v silách streamerů hrát a mačkat tlačítka Stream Decku.

Samotné Elgato na Twitteru zveřejnilo krátké video, ve kterém možná využití představuje. Nejjednodušším z nich je asi přepínání scén ve streamovacím programu. Podle ukázky se pedály dají použít i při střihu, úpravě fotografií nebo ovládání samotné hry.

Zařízení přitom není nijak velké a vzhledově je úplně jednoduché. Na pedálech se nachází přilnavý povrch, díky kterému vám z nich nesklouzne noha. Dole se nachází protiskluzové nožičky, aby se nepohybovalo ani samotné zařízení. Díky vyměnitelným pružinám lze měnit tlak, který je třeba vyvinout na jednotlivé úderové zóny.