Dyson Zone, jak jim říkají, jsou unikátní sluchátka, která vás nejen odpojí od hluku vnějšího světa, ale dokonce vás ochrání před nečistotami v okolním vzduchu.

Sluchátka jsou plánovaná na letošní podzim a Dyson si zatím uchovává v tajemství cenu tohoto zajímavého produktu a také veškeré specifikace sluchátek jako výdrž baterie nebo jejich váhu. Víme jen, že se připojují k zařízením přes Bluetooth a nabijete je přes USB-C.

Čištění vzduchu pro Dyson není žádnou novinkou. Společnost pouze zmenšila svou původní filtrační technologii do formátu vhodného pod magnetické pouzdro ke sluchátkům.

Čistička vzduchu ve sluchátkách Zone funguje tak, že vzduch z okolí se nasaje do jednotlivých sluchátek, v nichž jsou malé kompresory. Poté vzduch projde přes filtry v „masce” a uživatel vzduch, samozřejmě bez znečištění, vdechne. Skvělou vychytávkou by mohla být aplikace Dyson Link, která vám ukáže detailní informace o kvalitě ovzduší, když sluchátka nosíte.

Dyson tvrdí, že zařízení vyčistí vzduch od 99 % všech nečistot. Filtry nejsou znovu použitelné zhruba po roce používání. Společnost také tvrdí, že tento odhad není přesný. Záleží totiž na přesném množství nečistot v ovzduší, se kterým se zákazník setká a jak často bude sluchátka používat.

Potlačení okolního zvuku na „zounech” je rozděleno na tři módy. Nastavíte je pomocí poloh masky. Při zvednuté masce se aktivuje mód izolace, při snížení „vizoru” se přepne mód konverzace, při němž se vypne potlačení okolního zvuku, abyste slyšeli konverzace lidí okolo. Poslední, transparentní mód, filtruje nežádané zvuky, například troubení aut.