Kdo si jednou vyzkouší pracovat na počítači se dvěma (nebo více) monitory, ten už se k sestavě s jednou obrazovkou těžko vrací. U některých činností a profesí je zapojení vícero monitorů skoro nutností. To by nám jistě potvrdil nejeden stříhač, burzovní makléř nebo třeba i streamer. 

Právě pro ně je určena novinka s názvem LG Ergo Dual. Jde o balení dvou 27palcových monitorů se stojanem, který uživateli poskytuje nebývalé možnosti polohování. Monitory se zasadí na dvojici ramen, které fungují víceméně nezávisle. Obrazovky si tak můžete umístit vedle sebe, a to klasicky horizontálně nebo otočené do vertikální polohy. Nebo pod sebe, každý jinak, prostě jak potřebujete. Monitory je možné rovněž natočit tak, aby byly zády k sobě, což se hodí, když například chcete ukázat něco kolegovi, který sedí naproti vám. Nastavit lze samozřejmě také sklon obrazovek.

Celkem zajímavé jsou i parametry samotných monitorů LG 27QP88D, i když herním speciálům se rovnat nemohou. Jedná se o IPS panely s maximálním rozlišením 2560 x 1440, obnovovací frekvencí 75 Hz, odezvou 5 ms (GtG), maximálním jasem 350 nitů a kontrastním poměrem 1000:1. Monitory podporují AMD FreeSync a HDR10. Co se konektorů týče, tak na zadní straně najdete HDMI, DP, USB Type-C i sluchátkový port. USB-C konektor podporuje DP-Alt Mode.

Informace o dostupnosti zatím nejsou k dispozici a cenu známe pouze americkou – 799 dolarů. V přepočtu na domácí měnu se dostáváme k částce 20 800 Kč včetně daně.