Značka Garmin je na poli hodinek a jiných doplňků pro sportovce poměrně velkým jménem. Součástí jejího katalogu je spousta drahých a špičkových zařízení, my se ale zaměříme na levnější kousky. Objevují se specifikace hodinek Garmin Venu Sq 2, jež mají být nástupcem Garmin Venu Sq z roku 2020.

Nová řada opět zahrne standardní i hudební model, do jehož vnitřní paměti jdou nahrát skladby z počítače nebo vybraných služeb, takže pro poslech hudby není nutné mít telefon neustále u sebe. Změna má nastat už u displeje, z technologie LCD se má přejít na AMOLED, dočkat bychom se měli celkově lepší grafiky a režimu always-on. Obrazovka také bude o 17 % větší než u současné řady.

Jako majitel Garmin Venu Sq mohu říct, že by se hodila větší kapacita baterie. Hodinky při běžném používání vydrží poměrně dlouho, avšak v případě, že 5 hodin nepřetržitě zaznamenáváte sportovní aktivitu, bývá o procenta nouze. Garmin si tento problém asi uvědomuje, životnost baterie u druhé řady by se tak měla téměř zdvojnásobit.

S možnostmi sledování kondice a životních funkcí bychom měli být opět spokojeni. Garmin si pro nás prý chystá nový design. Hodinky mají poskytnout 25 vestavěných aplikací pro monitorování sportovních aktivit uvnitř i venku, použije k tomu GPS. U první řady jsem si velmi oblíbil o možnost placení přes NFC, která opět nemá chybět.

Standardní model hodinek Garmin Venu Sq 2 má být v Evropě dostupný za 269 eur, což je v přepočtu 6 600 Kč. Hudební verze by vás vyšla na 299 eur (v přepočtu 7 300 Kč). Cenový nárůst oproti předešlé generaci je tedy značný.