Populární bezplatná aplikace pro práci s textovými soubory, Dokumenty Google, dostává další novinky, které mají za cíl usnadnit práci s uživatelským prostředím. Tentokrát jde zejména o funkce spojené s prací a orientací v dlouhých dokumentech, kde občas není vůbec složité se ztratit.

Jednou z užitečných novinek je možnost tvorby takzvaných stavebních bloků. Uvnitř Dokumentů vám umožňuje uložit si tabulku, text nebo jiný obsah jako šablonu, kterou můžete jedním kliknutím později načíst, když to budete zrovna potřebovat. Celý proces je tak daleko snazší, než kdybyste museli jednotlivé prvky kopírovat nebo nedejbože vytvářet pořád a pořád dokola.

Pro vytvoření jednoho takového bloku stačí daný obsah tažením myší označit a kliknout na něj pravým tlačítkem. Funkci pak najdete v nabídce, která se vám otevře. Jakmile budete chtít svůj vytvořený blok vložit, stačí napsat @ a najít jej v menu.

Další funkce se týká interakce obsahu s nadpisy, kterou už můžete znát například z Wordu. Pokud vám text pod určitým nadpisem překáží, můžete jej kliknutím na šipku vedle nadpisu skrýt. Opětovným kliknutím lze obsah rozbalit a znovu zobrazit.

Ani jedna z funkcí bohužel není dostupná pro uživatele s osobním účtem, a tak musíte využívat pracovní nebo popřípadě školní.