Společnost Apple oznámila, že její dodavatelé za poslední rok využívají více než dvojnásobek čisté energie. Z celkových závazků na příští roky je dnes v provozu více než 10 gigawattů. V minulém roce tyto projekty obnovitelných zdrojů zabránily vzniku 13,9 milionu tun emisí uhlíku.

Projekty, které jsou dnes v provozu, podpoří snížení emisí skleníkových plynů stejně jako kdybychom odstranili 3 miliony aut ze silnic na jeden celý rok. Společnost Apple prý neustále spolupracuje se svými globálními dodavateli na urychlení přechodu na čistou energii. Apple je zároveň uhlíkově neutrální pro své celosvětové provozy od roku 2020.

„Jsme pyšní na to, že se tolik našich výrobních partnerů připojilo k naší naléhavé snaze řešit klimatickou krizi výrobou většího množství obnovitelné energie po celém světě,“ prohlásila Lisa Jacksonová, viceprezidentka společnosti Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy.

„Čistá energie je dobrá pro podnikání i planetu. Dělením se o to, co jsme se naučili při vlastním přechodu na obnovitelné zdroje, ukazujeme cestu k zelenější budoucnosti,“ pokračuje.

Apple investuje přímo do projektů obnovitelných zdrojů po celém světě. To zahrnuje i téměř 500 megawattů solárních i dalších projektů v Číně či Japonsku. Společnost sdílí data a školící materiály s informacemi o konkrétních trzích, aby podpořila podniky v jejich přechodu na energii z obnovitelných zdrojů.