Vysoká poptávka po konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X|S je stále obrovská a celosvětová pandemická situace spolu s nedostatečnou rychlostí výroby čipů ji nepomáhá uspokojit. Sama generální ředitelka společnosti AMD Lisa Su vyjádřila svůj údiv a podělila se s plány a očekávání v následujících letech.

Už od vydání v loňském roce je sháňka vysoká a ani po roce obě společnosti nejsou schopné uspokojit všechny zákazníky. Pandemie navíc neumožňuje dodávat součástky včas, což vede ke snížení produkce samotných konzolí. Z těchto a dalších důvodů bude společnost AMD navyšovat výrobu procesorů a grafických čipů v příštím roce a předpokládá další silný rok pro Sony a Microsoft.

V roce 2022 se tedy snad dočkáme více vyprodukovaných kusů a pravděpodobně bude popularita jednotlivých herních zařízení stále růst. Podle slov Lisy Su je výkon prodeje současných konzolí přímo úžasný, pokud bereme v potaz, že jsou na trhu teprve druhým rokem. Pro tento druh výrobku je totiž typický vrchol prodeje až čtvrtý rok. V tomto případě by se mělo jednat o rok 2023.

Zároveň ale dodává, že situace ohledně covidu-19 ovlivňuje všechny prodeje, výrobu a samotný trh, tudíž není možné zde uplatnit klasické předpoklady, a proto musíme počítat s menší odchylkou plánů. Závěrem generální ředitelka AMD říká:

Celkově lze říct, že jsou to skvělé platformy. Miluji ten fakt, že tolik uživatelů využívá AMD technologie v konzolích a budeme pokračovat v navyšování dodávek. A z hlediska sezónnosti, ano, máte pravdu. Sezónnost se v tomto prostředí skutečně utlumí, dokud se nedostaneme do jakéhosi normálnějšího prostředí.

Konzole PlayStation 5 a Xbox Series X|S jsou dostupné po celém světě (tedy, pokud se vám je podaří sehnat) od loňského listopadu.