Adobe ohlásilo velkou aktualizaci prohlížečového rozšíření programu Adobe Acrobat. Věřím, že většina z vás program zná, pokud ne, jedná se o software na práci se soubory typu PDF. Velkým překvapením je, že spousta funkcí bude zdarma, což se u této společnosti jen tak nevidí.

Uživatelé nově budou moct přidávat do dokumentů komentáře, značky, podpisy a provádět další základní úpravy přímo v okně prohlížeče Google Chrome nebo Microsoft Edge. Tyto funkce jsou zdánlivě možné i v systému Chrome OS (i když to není potvrzeno od Adobe).

Funkce, které jsem zmínil, by měly být dostupné zdarma, stačí jen rozšíření stáhnout z příslušné platformy. Pro prohlížeč od společnosti Google to je Internetový obchod Chrome a pro Edge je to stránka s názvem Doplňky Edge.

Ne všechny funkce však budou zdarma. Uživatelé, kteří si pořídí předplatné, budou mít možnost konvertovat soubor PDF do dokumentu Word přímo v prohlížeči nebo budou moct převést webovou stránku na PDF. Předplatné budete také potřebovat k odstranění stránek z vašeho dokumentu.