Microsoft do svého prohlížeče už dříve integroval chatbota postaveného na stejné technologii jako ChatGPT. Právě díky této novince si prohlížeč získal nemálo nových uživatelů. Teď do něj míří další funkce poháněná umělou inteligencí od OpenAI. Generátor fungující na technologii DALL-E nakreslí prakticky cokoliv, na co si vzpomenete.

Funkci pojmenovanou v překladu „tvůrce obrázků Bing“ si zprvu bude moct vyzkoušet jen omezený počet uživatelů. Ze začátku totiž bude dostupná jen v takzvaném „kreativním módu“ vyhledávače. Časem se má plně integrovat do rozhraní Bing Chat.

Microsoft nechce vydání uspěchat, ani spuštění chatbota se totiž neobešlo bez komplikací. „Lidé funkci používali některými způsoby, které jsme očekávali, a některými, které ne,“ uvedl Microsoft k novinkám v Bingu. „V tomto duchu zodpovědného spouštění nových funkcí zveřejňujeme Bing Image Creator postupně, a to tak, že před širším rozšířením novinku nabídneme menší skupině uživatelů.“

V prohlížeči Microsoft Edge bude funkce dostupná z vyhledávací nabídky. Novinka je dalším krokem Microsoftu v úsilí zařadit prvky umělé inteligence do jeho služeb. Minulý týden například ohlásil, že AI využijí jeho kancelářské aplikace. Kromě psaní textu za vás funkce mají automaticky vytvořit třeba i prezentaci.