Komunikační platforma Discord rozšiřuje svou nabídku funkcí a přichází s vylepšením svého bota, který bude nově využívat technologii jazykového modelu ChatGPT od společnosti OpenAI. Clyde bude upgradován, aby mohl odpovídat na otázky a konverzovat s uživateli podobně, jak to dnes dělá právě ChatGPT anebo třeba Bing AI od Microsoftu.

Nová funkce je součástí širšího úsilí o umělou inteligenci v Discordu, které zahrnuje souhrny konverzací generované umělou inteligencí a schopnost administrátorů platformy využívat technologii AI k moderování serverů.

Vybraní uživatelé Discordu tak mají možnost interakce s chatbotem Clydem. Ten navíc dokáže vytvářet nová vlákna v kanálech, což usnadňuje konverzace mezi skupinami přátel.

Pokud chcete s Clydem chatovat, stačí zadat jeho jméno @Clyde na serveru a napsat mu zprávu. ChatBot Clyde vám může dokonce doporučovat playlisty a má přístup k GIFům a emoji jako jakýkoli uživatel na Discordu.

Tento krok demonstruje snahu Discordu o další rozvoj a využití umělé inteligence v rámci své platformy. Nejprve bude upgradovaná verze Clyda omezena pouze na malou skupinu testerů, než bude zpřístupněn širší veřejnosti.

Nesmíme také zapomínat, že Discord je poměrně otevřen umělé inteligenci. Server Midjourney, který patří mezi největší na Discordu s více než 13 miliony členů, přenáší představy uživatelů do obrázků. Podle oficiálního blogu Discord vytvořili uživatelé více než 1 miliardu unikátních obrázků prostřednictvím aplikací umělé inteligence.