Nedávno jsme vás informovali o tehdy ještě nadcházejícím příchodu sluchátek Huawei FreeBuds 5, která na první pohled zaujmou svým nezvyklým designem stopky, jež má připomínat padající kapku vody. Před několika dny jsme ještě neznali mnoho detailů o jejich výbavě, každopádně to se včera s jejich oficiálním vydáním konečně změnilo.

Na velké akci, kde byla představena vlajková řada Huawei P60 anebo třeba levný telefon s obří baterií Huawei Enjoy 60, odhalil čínský gigant i ona bezdrátová sluchátka. Je zajímavé vidět, že navzdory rozměrné stopce nedosahuje jejich baterie bůhvíjak dlouhé výdrže.

Huawei FreeBuds 5 totiž dokáží hrát pouze 5 hodin bez aktivního potlačení hluku a 3,5 hodiny s ním. Plně nabitá krabička o kapacitě 505 mAh pak prodlouží tuto dobu na 30 hodin.

Když už o něm padla řeč, ANC se dokáže přizpůsobit tvaru ucha uživatele a poskytnout mu lepší potlačení okolního hluku. Sluchátka dále disponují 11mm měničem, trojicí mikrofonů a třešničkou na dortu je certifikace IP54, jež zajišťuje odolnost vůči prachu a vodě.

Na čínském trhu jsou sluchátka Huawei FreeBuds 5 aktuálně v prodeji za 899 jüanů, což v přepočtu činí zhruba 2 900 korun. Potvrzen byl i jejich příchod do Evropy.