Renomovaný výrobce polepů pro mobilní telefony vrací úder Sony. Kanadská společnost Dbrand představila nové bočnice ke konzoli PlayStation 5, které jsou vylepšeny o větrací otvory na obou stranách konzole pro lepší chlazení konzole.

Když Dbrand představil první verzi bočnic k PS5, neodpustil si rýpnutí a vzkázal Sony, ať je klidně zažalují stejně jako jiné výrobce bočnic. Právníci Sony tak učinili a uváděli jako důvod nejen prodej samotných bočnic, ale také jejich vzhled. Na plátu se nacházelo logo PS a vzor údajně připomínal geometrické tvary na tlačítkách ovladače.

Dbrand původní bočnice stáhl z prodeje a přirovnal Sony k teroristům. Netrvalo dlouho a výrobce je zpět s novými bočnicemi. Darkplates 2.0 se vyznačuje mírně upraveným vzhledem, který má tvůrce chránit před případnými žalobami ze strany japonské korporace.

Darkplates 2.0 budou stát 59 dolarů (cca 1292 Kč) během předobjednávek a poté 69 dolarů (cca 1512 Kč). První várka bude odeslána v listopadu a poté budou zásoby odcházet v měsíčních vlnách. Už nyní je první a druhá vlna vyprodána. Třetí je v plánu na leden 2022. K dispozici jsou tři barevné varianty – matně černá, retro šedá a bílá. Všechny mají výrazný ventilační otvor na obou stranách hned vedle chladiče PS5.

Za příplatek je i jiná barva lightsripu (levé a pravé části). Každá je za 4,95 dolarů.

Podle Dbrandu běží PS5 s bočnicemi Darkplates 2.0 při teplotě jako by konzole neměla žádné bočnice. Pokud se někdo bojí, že vzduchové průduchy zvýší množství zachyceného prachu v konzoli, mohou použít volitelnou mřížku.

Kanadská firma tvrdí, že Darkplates 2.0 neporušují patent registrovaný Sony pro PlayStation 5. V Dbrandu jsou dokonce připraveni na to, že se budou se Sony soudit. Dle svých slov splnili dvě ze tří podmínek, které právníci Sony požadovali. U originálního designu bočnic prý nemá Sony důvod tvrdit, že došlo k porušení práv. Ovšem, Sony vadí také to, že někdo bočnice pro PS5 prodává.