Vývojářská konference Apple WWDC, kde budou představeny nové hardwarové i softwarové novinky, se bude konat za necelý měsíc a jedním z nejočekávanějších produktů je AR/VR souprava, která je ve vývoji už několik mnoho let. Snad nejvíce detailů jsme se ale dověděli v posledním roce, přičemž nyní řadu z nich potvrzuje další důvěryhodný zdroj.

Headset, který bude pravděpodobně označen jako Apple Reality Pro, bude podle serveru The Wall Street Journal, jehož informace cituje server 9TO5Mac, využívat design podobný lyžařským brýlím, což už v minulosti tvrdilo vícero zdrojů. Stejně tak zmínil například externí baterii.

Zpráva také připomíná, že souprava bude využívat prvky smíšené reality (MR), aby uživatelům nabídla možnost „prožívat svůj virtuální svět prostřednictvím obrazovky v brýlích“ a současně vnímat „fyzický svět kolem sebe díky kamerám směřujícím ven“.

WSJ, jenž pracuje s informacemi od svých zdrojů, uvádí, že ačkoliv se představení headsetu dočkáme během WWDC, většina zákazníků se jej nedočká do podzimu. Dost možná si ale bude muset počkat ještě déle, jelikož sériová výroba podle všeho začne až kolem prosince. Lidé uvnitř Applu se navíc obávají dalších zpoždění, a to zejména kvůli problémům s integrací nového softwaru nebo výrobou jako takovou.

Podle dřívějších podrobností, s nimiž přišel známý insider Mark Gurman, bude souprava od Applu opravdu všestranně zaměřené zařízení, které se bude kromě pracovních úloh významně zaměřovat i na segment videoher nebo sportovních tréninků. Ve 3D rozhraní pak má být uživatelům poskytnuto několik milionů aplikací.

Co se týče hardwarové výbavy, Apple Reality Pro se má pochlubit displejem s bezkonkurenčním rozlišením nebo špičkovým výkonem díky čipu M2 na úrovni Maců a 16GB operační pamětí.