Včerejší tisková konference Applu byla věnována třetí generaci sluchátek AirPods a hlavně úplně novým MacBookům Pro, které mají MiniLED displeje s tenkými okraji a výřezem (podobně jako iPhony), a výkonné čipy M1 Pro a M1 Max. Kromě toho Apple představil také nové barevné varianty repráku HomePod Mini a levnější předplatné Apple Music.

V nabídce e-shopu na oficiálních stránkách Applu se ale po skončení streamu objevila ještě jedna novinka, kterou Tim Cook nezmiňoval. Jedná se o čistící hadřík! Kusu látky se paradoxně dostává stejné pozornosti jako novým laptopům s revolučními čipy, Apple si totiž za malý hadřík účtuje 590 Kč. Nechybí dokonce ani údaj o kompatibilitě, ze kterého se dozvíte, že se hodí k čištění iPhonů, Apple Watch, iPadů, iPodů, MacBooků i monitorů Pro Display XDR. Profesionální displej od Applu má ovšem podobnou „utěrku“ v balení.

Čistící hadřík je vytvořen z neabrazivního materiálu, takže máte jistotu, že nepoškodí ani displeje s nanotexturou. Hezkým detailem je ikonické logo společnosti. Apple věnoval návodu, jak pečovat o displeje svých zařízení, celou stránku na oficiálním webu. Součástí je i rozcestník s instrukcemi pro jednotlivé kategorie zařízení. Obecně doporučuje měkké hadříky, co nepouštějí vlákna. Papírové utěrky se pro čištění displejů nehodí. 

Oficiální čistící hadřík je další z řady drahých kuriozit od Applu. Můžeme zavzpomínat třeba na stojan pro monitor Pro Display XDR, který se prodává samostatně za 29 tisíc. Když Apple odhalil cenu na tiskové konferenci, sklidil posměch. Cena přídavných koleček k počítači Mac Pro, která vychází na téměř 21 tisíc korun, je snad ještě bizarnější. Na druhou stranu, proč nenasadit cenovku vysoko, když jsou zákazníci ochotní tyto částky platit?