Včera jsme vás informovali o čerstvě uniklých renderech smartphonu Google Pixel 8 Pro, který by se mohl poprvé objevit už na květnové vývojářské konferenci Google I/O. Těsně po nich se ale objevily i snímky jeho levnějšího brášky – Pixel 8, který je kódově označen jako „shiba“.

Zásluhy lze opět připsat důvěryhodnému leakerovi a grafickému designerovi Stevu Hemmerstofferovi, který tentokrát spolupracoval se serverem MySmartPrice. Stejně jako Pro verze přinese i klasický Pixel 8 určité designové změny oproti svému předchůdci, mezi něž patří například zaoblenější rohy. Kamerový modul však zůstává na pohled identický a skýtat opět bude pouze dva snímače. S nejvyšší pravděpodobností půjde o hlavní fotoaparát a ultra širokoúhlou kameru, zatímco teleobjektiv i tentokrát zůstane exkluzivitou Pro modelů.

Přestože se prvně mluvilo o displeji s 5,8palcovou úhlopříčkou, aktualizace článku od MySmartPrice přidala ještě 0,4 palce – v případě Pixel 8 tedy můžeme počítat zhruba se 6,2palcovým displejem. To je další změnou oproti Pixelu 7, ten totiž disponoval 6,3palcovou obrazovkou. Ani letos se ale nedočkáme prohnutého designu, selfie kamera pak bude znovu vsazená do průstřelu.

Co se týče rozměrů, Pixel 8 bude nejen menší než jeho dražší brácha, ale i o něco menší než jeho předchůdce. Bude totiž 150,5 mm dlouhý, 70,8 mm široký a 8,9 mm úzký. Pokud byste ale brali v potaz tloušťku i s kamerovým modulem, číslo by se zvedlo na 12 mm.

Pod kapotou s nejvyšší pravděpodobností najdeme čipset Google Tensor G3, jenž bude možná postavený na 3nm výrobním procesu, což by zvýšilo výkon i efektivitu, v kombinaci s 12GB operační pamětí.

Jak se vám Pixel 8 líbí?