AKTUALIZACE

Název Pixel Watch 2 nyní potvrzuje další důvěryhodný zdroj: renomovaný leaker Evan Blass. Ve svém příspěvku na Twitteru zveřejnil snímek, kde stojí přesně toto označení. Bližší detaily ale bohužel neprozradil.

PŮVODNÍ ZNĚNÍ ČLÁNKU

Kolem prvních chytrých hodinek od Googlu bylo hodně diskuzí. Před jejich vydáním se spousta pozornosti věnovala všemožným únikům či spekulacím a jakmile konečně dorazily na trh, byl okolo nich velký šrumec kvůli elegantnímu designu a široké paletě funkcí. Pixel Watch zkrátka vypadaly jako ideální produkt, který mohl Googlu dost pomoci, a nebylo by tak vůbec překvapivé, kdybychom se dočkali nové generace. Podle serveru 9TO5Google dorazí ještě letos.

9TO5Google cituje svůj zdroj, který uvedl, že Pixel Watch 2 (název zatím není potvrzený) dorazí v říjnu spolu s novými vlajkovými smartphony Pixel 8 a Pixel 8 Pro. Tento termín vydání, který se na první pohled může zdát až zbytečně brzký, by mohl i docela dávat smysl.

První Pixel Watch byly Googlem vyvíjeny řadu let a jejich zásadní nevýhodou byl čipset. Poháněny totiž byly SoC pojmenovaným Samsung Exynos 9110, které je postaveno na 10nm výrobním procesu a objevilo se už v hodinkách Galaxy Watch, jež byly vydány v roce 2018. Nejde tedy o bůhvíjak moderní a současně ani výkonný procesor.

Nová generace Pixel Watch by mohla obdržet například čipset Snapdragon W5+ Gen 1, za kterým stojí americký výrobce Qualcomm. Tento procesor, představený v létě loňského roku, je vyráběn 4nm procesem, v důsledku čehož nabízí vyšší výkon a lepší energetickou efektivitu. Tím se dostáváme k dalšímu problému Pixel Watch – výdrži. Hodinky totiž byly stavěné na každodenní nabíjení a baterie o moc déle nevydržela. O Snapdragonu W5+ Gen 1 se říká, že právě on bude údajně pohánět nová zařízení vybavená systémem WearOS, mezi něž se budou řadit i Pixel Watch 2.

Dále se hovoří o tom, že by Pixel Watch 2 mohly nabídnout lepší senzory pro monitorování tělesných funkcí a tenčí rámečky. Více podrobností bohužel nemáme, nicméně jakmile nějaké vyplavou na povrch, budeme vás informovat.