Čínská technologická společnost iFlytek, jejíž činnost je podporována tamní vládou, nedávno oznámila spuštění vlastního chatbota využívajícího umělou inteligenci, který by se mohl stát konkurentem populárního ChatGPT.

Nový chatbot přezdívaný Spark Model společnosti iFlytek má využívat pokročilé techniky umělé inteligence, aby dokázal snadno komunikovat s uživateli a zpracovávat složité dotazy. Zprávu o novém AI chatbotovi přinesl zpravodajský portál Beijing Daily ve svém příspěvku na sociální síti Twitter.

Jak již bylo zmíněno, společnost iFlytek je financována čínskou vládou, což jí umožňuje investovat do svých produktů a výzkumu nových technologií. Čína rozhodně nechce být pozadu v tomto odvětví, jelikož umělá inteligence zůstává stále jedním z nejvýznamnějších technologických trendů posledních měsíců.

Podle čínského serveru Weixin uvedl prezident společnosti Liu Qingfeng, že Spark Model dosahuje nevídaných rozměrů a je označován jako úsvit umělé inteligence. Další informace o čínském AI prozatím nejsou k dispozici.

Na závěr je dobré zmínit, že Spark Model není jedinou čínskou službou, která se chce svézt na popularitě AI a představuje potenciálního konkurenta pro západní výtvory. V březnu byl například odhalen Ernie Bot vyvíjený čínským vyhledávacím gigantem Baidu, o kterém jsme vás samostatně informovali zde.