Vítejte u nového technologického Stručně. Facebook bude díky AI lépe filtrovat irelevantní data, Stadia navzdory uzavření interních studií stále žije, co nám Google předvede na letošním I/O eventu a mnoho dalšího.

Přečtěte si také: Na internetu kolují zvěsti o Google Pixel 9: Co očekávat?

- Pokud se úniky nemýlí, Pixel 6 bude vypadat takto. Rendery zveřejnil leaker Jon Prosser, který se v minulosti trefil i mýlil. Asi nejzajímavější je na obrázcích zadní kamerový modul, který je nezvykle vystouplý a značně tak narušuje dosavadní „jednotu“ Pixelů. Uvidíme tak, s čím Google přijde.

- Walmart na rozdíl od Targetu v USA nepřestane prodávat Pokémon kartičky. Světoznámým „příšerkám“ tak ještě zdaleka neodzvonilo.

- Co čekat od Google I/O Eventu začínajícího v úterý v 19:00? Nejvýznamnější budou informace o další výrazné aktualizaci systému Android. Právě jeho dvanáctá verze by totiž měla přinést výrazné změny a mnoho toho o ní nevíme.

Z hardwaru, pokud se nějakého vůbec dočkáme, nás čekají nejspíš pouze nová true wireless sluchátka. Zajímavé bude rovněž sledovat případné novinky operačního systému Google pro chytré hodinky WearOS.

- Facebook díky AI zapomene irelevantní data a ta důležitá si nechá na delší dobu. Systém tak u každé individuální položky nastaví datum expirace. Čím relevantnější data, tím dále do budoucnosti bude datum nastaveno. Takové třídění by mohlo pomoct uvolnit kapacity uložišť a déle zachovávat podstatné údaje.

- Samsung Galaxy Book Pro 360 nabídne za cenovku 1 299 dolarů (asi 30 000 Kč) OLED displej, slušné parametry a obecně skvělé zařízení. Vyplývá to ze zahraničních recenzí.

- Microsoft rozšiřuje testovaný vzorek lidí, kteří si můžou vyzkoušet HDR funkci jejich nových konzolí. Ostřejší kontrast a barvy si v budoucnu bude moci u her zažít kdokoli s televizí podporující Dolby Vision. Funkce bude nejspíš spuštěna v průběhu tohoto roku.

- Po ohlášení rozpuštění interních studií streamovací služby Google Stadia si mnozí mysleli, že tím projekt dříve či později skončí. Podle jejího šéfa marketingu ale „Google Stadia žije a funguje skvěle. Proměňujeme naše slova v činy.“

- Intel chce podle Videocardz s 12. generací procesorů standardizovat napájecí konektor základní desky ATX12VO. Většina jich teď používá ten 24pinový. Změna by měla přinést větší úsporu energie; kromě nečinného stavu jsou ale úspory zanedbatelné, a tak není jasné, jak moc se bude do změny chtít výrobcům základních desek.

- AirPods 3 by podle nových úniků mohly přijít už v úterý.

- Veriton umožní celebritám nahrávat reklamy, aniž by musely do studia. Díky jejich Marvel. AI budou moci vytvořit DeepFake jejich hlasu, který může figurovat v reklamě nebo přečíst audioknihu.