Americký raper Will.i.am v partnerství s firmou Honeywell a designérem skafandrů pro SpaceX představil respirátor XUPERMASK prošpikovaný moderními technologiemi. „Je to nová liga,“ prohlásil ředitel firmy Honeywell.

Raper William Adams není na poli technologií nováčkem. Investoval do Tesly, v roce 2011 se stal ředitelem inovací v Intelu a jeho firma i.am+ se zaměřuje na technologické doplňky.

Přečtěte si také: Technologie společnosti NVIDIA pro digitální lidi oživují postavy založené na AI

Respirátor XUPERMASK disponuje dvěma třírychlostními aktivními ventily s HEPA filtry a v noci maska svítí LED diodami. Sluchátka, která jsou v masce zabudovaná, připojíte k telefonu pomocí Bluetooth, a umí aktivně potlačit okolní zvuk. Délku „popruhu“ můžete nastavit podle svých potřeb.

V balení najdete obal pro přenos zařízení, HEPA filtry, které vám vystačí na tři měsíce, několik různých velikostí čepiček sluchátek a dobíjecí kabel.

Respirátor zatím není nijak certifikovaný, ale to se může v budoucnu změnit.

Cenu na rozdíl od potvrzeného podobného zařízení od Razeru známe. Bude to 299 dolarů (asi 4 500 korun). Na to, že respirátor disponuje sluchátky s aktivním potlačením zvuku není cena příliš vysoká.