Xiaomi obohacuje svůj katalog chytrých hodinek o nový přírůstek. Včera totiž globálně ohlásilo pod svou značkou Redmi hodinky označené jako Watch 3, které byly již v prosinci loňského roku vydány na čínském trhu. K nám do Česka se dostanou už za pár dní.

Jedním z nejvýraznějších prvků celých hodinek je jejich obrazovka obdélníkového. Ta využívá technologii AMOLED, měří 1,75 palce a pracuje s rozlišením 390x450 pixelů. Sportovcům nebo vlastně všem, kteří se často pohybují venku za přímého slunečního svitu, se bude hodit až 600nitová maximální jasnost.

Součástí výbavy je také baterie o kapacitě 289 mAh, která by měla zajistit až 12denní výdrž v pohotovostním režimu na jedno nabití. Pakliže byste ale hodinky používali intenzivněji, bylo by nabití nutné provést zhruba co týden.

Ve vykonávání fyzických aktivit vám nebude bránit ani voda, a to díky voděodolnosti 5 ATM. Pro přesnější záznam fyzických aktivit, kterých mimochodem hodinky dokáží sledovat více než 120, slouží GPS modul. Stejně jako snad každé dnešní chytré hodinky umí i Redmi Watch 3 monitorovat srdeční tep a okysličení krve.

Co se dostupnosti týče, hodinky Redmi Watch 3 u nás půjdou pořídit již 27. března spolu s nově představenými globálními modely smartphonů Redmi Note 12. Jejich cena po zaváděcí akci bude nastavená na 2 199 Kč.