I na úterý jsme si pro vás připravili technologické Stručně. Facebook testuje integraci WhatsAppu do Messengeru, Edge chce být na všech platformách jednotný a soud o driftování ovladačů Xboxu končí.

FACEBOOK TESTUJE INTEGRACI WHATSAPPU A MESSENGERU

Facebook se už delší dobu snaží spojit digitální konverzace svých tří populárních aplikací; WhatsAppu, Messengeru a Instagramu. Právě ten už integraci do Messengeru v tomto měsíci v některých regionech dostal. WhatsApp by měl následovat.

Skrytá nastavení v Messengeru našel leaker Alessandro Paluzzi, který publikoval fotku toho, jak by v budoucnu mohl takový propojený chat fungovat. Zmínil také, že bude propojení naprosto dobrovolné; stejně, jako v případě Instagramu.

Přečtěte si také: Apple otevírá dveře emulátorům her na App Store

CHROME VÁM DOVOLÍ SDÍLET VYZNAČENÝ TEXT

Chrome 90 vám dovolí vytvořit odkaz na text, který na navštívené stránce vyznačíte. Po rozkliknutí odkazu se stránka otevře přímo na vyznačeném textu.

Funkce byla původně spuštěna jako rozšíření prohlížeče, teď bude ale konečně dostupná všem.

Novinka se k uživatelům dostává postupně, a tak jsme ani my neměli příležitost si ji vyzkoušet.

MICROSOFT ODSTRANIL BUG, KTERÝ MOHL POŠKODIT NTFS DISKY

Patch Windows 10 odstranil bug, kvůli kterému mohl kdokoli pomocí jednoho řádku kódu označit NTFS disk jako poškozený. Ačkoli se tedy data samotná nepoškodí, dojde k restartu počítače, který se ale většinou nedokončí.

Software spouštějící tento bug se šířil internetem. Bug byl teď konečně opraven, a tak už není možné výjimku vyvolat.

APP STORE MÁ PROBLÉM

Jediný způsob instalace aplikací na iOS zařízení má zřejmě problém. V poslední době se na něm čím dál tím častěji vyskytují falešné aplikace. Příkladem může být na oko dětská hra, která je ve skutečnosti ale online kasinem.

Na tyto skutečnosti upozorňuje bývalý zaměstnanec Apple Michael Gartenberg.

Společnost se teď navíc kvůli App Store soudí s Epic Games potom, co z něj odstranila mobilní verzi populární battle royale hry Fortnite.

Přečtěte si také: Apple opět pozastavil Epicu vývojářský účet na App Store

EDGE CHCE BÝT NA VŠECH PLATFORMÁCH JEDNOTNÝ

Prohlížeč Edge je v současnosti na mobilních zařízeních a počítačích postaven na jiných jádrech. Microsoft chce, aby byl prohlížeč na všech platformách jednotný. Je to ale bohužel spíše dlouhodobý cíl.

MICROSOFT ZAČÍNÁ TESTOVAT XBOX CLOUD GAMING

Už dnes 20. dubna/apríla zpřístupňuje Microsoft beta verzi své cloudové streamovací služby Xbox Cloud Gaming pro PC a iOS. Na obou systémech poběží v prohlížeči; podporovaný je Edge, Chrome a Safari.

Někteří předplatitelé Xbox Game Pass Ultimate si tak po obdržení pozvánky můžou službu vyzkoušet zcela zdarma, a to včetně hráčů z Česka, které je mezi 22 podporovanými zeměmi.

SOUD KVŮLI DRIFTUJÍCÍM OVLADAČŮM XBOXU PŮJDE DO ARBITRÁŽE

Stejně jako proces s Nintendem se teď i ten s Xboxem ze soudu přesouvá pod arbitráž. Pravděpodobně to tak znamená jeho konec, rozhodující v arbitráži jsou totiž ke korporacím většinou benevolentnější.