Hraní na Chrome OS není tím nejtypičtějším, co na tomto operačním systému nejspíš budete chtít dělat. Přeci jen, z velké části jde o slabé počítače, které by si s Windows nerozuměly. Přesto teď přichází alfa verze Steamu, která zde, zvlášť do budoucna, má velký potenciál.

Hraní na tomto lehkém operačním systému bylo možné už doposud, jen jste byli odkázáni na streamovací platformy nebo na hry z Google Play Store. Steam je tak velmi výrazným dalším krokem, co se her týče. Není tak divu, že se o jeho příchodu spekuluje už nějakou dobu.

Teď konečně se dočkáváme oficiálního představení, jen s o něco menší slávou, než jsme čekali. Steam na konferenci Google ohlásila jen poznámka doplněná informací, že se alfa verze tohoto obchodu s hrami dostává na vybraná zařízení, která ale společnost neukázala.

Práce na podpoře Steamu byla poprvé Googlem ohlášena už v roce 2020, a tak se zřejmě nejedná o jednoduchý proces. Velká část Chromebooků totiž běží na úsporných procesorech ARM, které mají s podporou her problémy.

Že jsme se dočkali jen zmínění není až tak podivné, Steam bude mít na Chromeboocích zřejmě ještě mnoho prostoru pro vylepšení. Navíc se zatím spouští jen na některých laptopech postavených na architektuře x86, kdy a jestli se dostane i na ty poháněné čipy ARM, je tak otázkou.