Google oznámil předběžný přístup nové verze operačního systému Chrome OS, jež nese označení Flex. Vytvořena byla speciálně pro práci ve firmách a školách a bude vhodná i pro starší počítače a Macy. Podle společnosti Google by instalace mohla být dokončená v řádu minut.

Chrome OS Flex by prý měl fungovat i vypadat stejně jako klasický Chrome OS na Chromebooku. Je totiž vytvořen ze stejné kódové základny. Google však upozorňuje, že některé funkce mohou záviset na hardwaru samotného počítače.

Google ve své kolonce na stránkách uvádí příklady, kdy je vhodné zvážit užívání právě Chrome OS Flex. Chcete-li tedy „zkusit moderní výpočetní techniku s cloudovou správou na stávajících zařízeních“, „snížit množství elektrického odpadu a prodloužit životnost zařízení tím, že jej obměníte za moderní operační systém“ nebo „nasadit operační systém založený na cloudu pro speciální případy použití, jako jsou kiosky nebo digitální nápisy“, je tento systém přímo pro vás.

Pokud máte o systém zájem, můžete si jej již nyní sami vyzkoušet na výše uvedeném webu. Nachází se však ve fázi předběžného přístupu, může tedy obsahovat řadu chyb.