Chatbot ChatGPT vyvíjený společností OpenAI se těší vyšší a vyšší popularitě. Znát je to ze stále pomalejších odpovědí i technických problémů. ChatGPT ale v pondělí nebylo na několik hodin vypnuto kvůli přetížení. Problém se týkal toho, že se v sekci historie objevovaly názvy konverzací, které měl chatbot s jinými uživateli.

Výpadek začal v pondělí odpoledne a trval až do noci na úterý. Programátoři v té době aktivně pracovali na odstranění závady. To se ale do doby psaní článku v úterý odpoledne stále nepodařilo a funkce historie konverzací tak zůstává nepřístupná. Názvy těchto konverzací jsou ChatGPT generovány na základě obsahu.

Mluvčí společnosti pro agenturu Bloomberg prohlásil, že za problém mohl open-source software, který OpenAI využívá. Jméno tohoto softwaru ale nezmínil. Chatbot je teď už opět připravený odpovídat na vaše dotazy. V redakci TechFeedu jsme si ale všimli, že kvůli vytíženosti je teď stále pravděpodobnější, že vám bude odpovídat pomalu nebo kvůli chybě napoprvé neodpoví vůbec.