Obří jazykové modely jsou jedním z nejdiskutovanějších témat současného technologického světa. Působnost umělé inteligence se nezastavitelně rozšiřuje a v posledních měsících se vývojáři ve velkém zaměřovali na usnadnění vyhledávání.

Právě schopnost odpovídat na složitější otázky a předkládat relevantnější odpovědi je jedna z klíčových vlastností ChatGPT, prakticky nejznámějšího modelu současnosti. Nyní si jeho známé rozhraní mohou užívat i majitelé chytrých hodinek z dílny společnosti Amazfit.

Výrobce vydal novou verzi operačního systému Zepp OS, jež přidala speciální ciferník s ChatGPT. Namísto toho, aby ukazoval datum, čas, počet kroků nebo srdeční tep jako klasické hodinky, se snaží imitovat konverzaci mezi uživatelem a umělou inteligencí. Na základě podobné interakce, jaká je zachycena na obrázku, předává uživateli data o počasí nebo dopravě.

Kromě toho, že se jedná o prvek s nevšední vizáží, který jistojistě zaujme řadu geeků, má tento ciferník ještě jednu zajímavost. Sami vývojáři si totiž pomáhali přes ChatGPT, aby jej naprogramovali.