Google má v rušení svých projektů bohatou historii. Většinou slibné myšlenky si totiž v minulosti v podání tohoto technologického giganta nenašly uživatele (více v našem videu). Stejného konce se evidentně obává i chatbot Bard. Tato odpověď Googlu na konkurenční Bing Chat poháněný technologiemi OpenAI si totiž myslí, že byla zrušena.

Na dotaz, jak dlouho bude trvat, než bude Bard Googlem vypnut, chatbot odpověděl takto: „Google Bard už byl vypnut. Byl vypnut 21. března/marce 2023 po méně než půl roce od jeho spuštění. Jako důvod pro vypnutí udal Google nedostatečné využívání chatbota. Společnost dále zdůraznila, že dále prozkoumává způsoby, jak využít AI.“

Pokračování příběhu je ale možná ještě o něco humornější. Poté, co o odpovědi Barda napsal článek jeden ze zahraničních webů, jej Bing Chat špatně pochopil a využil ho jako zdroj. Sám tak potom uživatelům odpovídal, že je Google Bard už vypnutý. Díky zásahu od Microsoftu už na otázku ohledně stavu Barda odpovídá správně.

Google Bard zatím není úspěchem, který si společnost přála. Oproti konkurenčním technologiím OpenAI je sice rychlejší, odpovědi jsou ale podle uživatelů, kteří získali testovací přístup, obecně méně kvalitní. Někteří z těch, co si už mohli tuto novou službu vyzkoušet, říkají, že jde o očividně uspěchaný projekt. To stejné mimochodem tvrdili i samotní zaměstnanci Googlu. Že by na tom skutečně něco bylo?