Na neděli jsme si pro vás připravili pár novinek ze světa technologií. Razer představil true wireless brýle s integrovanými sluchátky, OnePlus vydá novou řadu telefonů a problémová tlačítka na Xboxu.

NEPŘEDSTAVENÁ RTX 3050 TI SE OBJEVILA NA STRÁNKÁCH ASUSU

ASUS u jednoho ze svých nadcházejících notebooků omylem ve specifikacích zahrnul kartu RTX 3050 Ti - minimálně její laptopovou variantu. Pravděpodobně se bude jednat o nejlevnější a nejméně výkonný kousek série. Uvidíme, kdy se dostane do notebooků a jestli se jí dočkají i počítačoví hráči.

Přečtěte si také: Nvidia GeForce RTX 4070 SUPER oznámena s cenou 16 499 Kč. Údajně překonává RTX 3090

RAZER PŘEDSTAVIL BRÝLE S TRUE WIRELESS ZVUKEM

Razer představil brýle Anzu, které mají v rámečku integrované reproduktory. Brýle budou stát 199 dolarů a vybrat si budete moct mezi kulatými a hranatými rámečky. Na výběr bude také mezi čirými skly proti modrému záření a slunečními brýlemi s blokací až 99 % UV záření.

Jednat se bude o true wireless, takže dvě strany brýlí s reproduktory nejsou propojeny fyzicky skrz rám, ale pomocí Bluetooth. To umožňuje, aby byl rámeček tenčí, ale přináší s sebou nešvary true wireless, jako je vypadávání jednoho reproduktoru při přerušení signálu.

Sluchátka jsou odolná proti lehkému dešti, mají zabudované ovládání dotykem a latence se pohybuje na příjemných 60 ms. Na jedno nabití vydrží až 5 hodin hudby.

EDGE SE NYNÍ NAČÍTÁ RYCHLEJI A ZABÍRÁ MÉNĚ RAM

Prohlížeč Microsoft Edge dostává výrazná vylepšení. Přináší například vertikální karty. Nově se bude prohlížeč také rychleji zapínat, a to díky tomu, že se prakticky nikdy nevypne. V onom hibernačním stavu by ale měl být pouze těžko povšimnutelný, vzhledem k tomu, jak málo výkonu bude podle Microsoftu potřebovat

Sníží průměrnou zátěž paměti RAM z 1,6 GB na 1,3 GB. Edge také dostane spící karty; Edge uspí delší dobu nepoužívané karty, aby vyžadovaly méně operační paměti.

Uvidíme, jak moc dobře si prohlížeč povede.

ONEPLUS VYDÁ NOVOU ŘADU TELEFONŮ

Už 23. března/marce se dočkáme nové série OnePlus 9. Značka minulý rok řadu uživatelů příjemně překvapila telefony OnePlus 8, které přinesly skvělý poměr ceny a kvality.

OnePlus nově spolupracuje se švédskou firmou Hasselblad, která se specializuje na výrobu foťáků. Spolupráce by se měla podepsat na kamerách telefonu, které by tak mohly dostat výrazná vylepšení.

Zatím nevíme, jak bude nová série vypadat. Leaky naznačená QuadHD obrazovka se 120Hz obnovovací frekvencí, ale určitě nebude na podobné telefony ztrácet.

Přečtěte si také: V Číně vyšla Nvidia RTX 4090 D. Má méně jader, ale přesto není levnější

I XBOX CONTROLLER MÁ PROBLÉMY

Ani novému Xboxu se nevyhnuly problémy s ovladačem, stejně jako konkurenčnímu PlayStationu. Někteří uživatelé zažívají neresponzivní tlačítka, tzn., že ovladač ne vždy zaregistruje stisknutí tlačítka.

Zatím není jasné, jak velká část uživatelů tento problém zažívá. Nepochybně se ale jedná o problém stejně závažný, ne-li závažnější, než driftování analogů u ovladačů DualSense.

NOVÝ LAPTOP G15 OD DELL

DELL přináší řadu vlastností z dražší série Alienware do nové G15. Ačkoli zatím neznáme přesné specifikace, víme, že displej se bude obnovovat s frekvencí až 360 Hz a laptop v sobě ponese grafickou kartu RTX 30.

Úplné představení se očekává ke konci měsíce.