Už je to více než měsíc od chvíle, co Microsoft vypustil do světa aktualizovanou verzi svého vyhledávače Bing. Hlavním lákadlem byla integrace jazykového modelu Prometheus vytvořeného ve spolupráci s organizací OpenAI, která prostřednictvím chatovací aplikace může poskytnout uživatelům kvalitnější, ale i kreativnější odpovědi na jejich otázky. Nyní se krásně ukazuje, že to mělo smysl.

I přes mírně nezdařený start plný kuriozit Microsoft hlásí překonání vynikajícího milníku. Po několika letech postupného vylepšování služby bylo nyní dosaženo 100 milionů aktivních uživatelů během jednoho dne. Velkou zásluhu na tom mají právě nadšenci, kteří vyhledávač spustili kvůli funkci Chat. Třetina z několika milionů lidí, jež si vyzkoušeli nové funkce ve fázi preview, totiž byli ve službě naprostí nováčcci.

Microsoft se v blogovém příspěvku chlubí nejen tím, že se rapidně zvýšil počet uživatelů, ale také rostoucím zapojením každého z nich, jelikož se denně prování stále více a více vyhledávání.

„Naše hlavní hodnocení webového vyhledávání zaznamenalo několik významných skoků v relevanci díky zavedení modelu Prometheus, takže kvalita našeho vyhledávání v Bingu je na historicky nejvyšší úrovni,“ vysvětluje ve zprávě Yusuf Mehdi, viceprezident Microsoftu a ředitel jeho spotřebitelského marketingu.

Mehdi prozradil i některé další statistiky. Zhruba třetina zapojených do preview Bingu využívá novou službu Chat alespoň jednou denně. Průměrně je jedna relace složená ze tří zpráv a konverzací už od spuštění proběhlo více než 45 milionů. Důkazem, že Bing AI přispívá i ke kreativitě, je potom fakt, že 15 % z celkových relací se účastnily osoby, které chtěly pomoct s vytvořením nového obsahu.

V neposlední řadě je zmíněna i rostoucí popularita mobilní aplikace. Hlasové zadávání umožňuje výrazně snazší komunikaci s chatbotem a zavedení nových funkcí zvýšilo počet denních uživatelů šestinásobně.