Microsoft dělá další změny, aby zajistil uživatelům jeho nové verze vyhledávače Bing co nejlepší prostředí. Tentokrát do služby zamířilo zajímavé zlepšení v podobě tlačítka pro sdílení, které se vám ukáže, když kurzorem najedete na odpověď chatbota.

Díky tomuto tlačítku lze přeposlat obdržené odpovědi přátelům jako obrázek, anebo využít rychlé sdílení skrze sociální sítě Facebook, Twitter a Pinterest. Známým dokonce můžete na konkrétní odpověď přeposlat odkaz, přes nějž se dostanou do rozhraní Bing AI, kam chatbot automaticky napíše onu sdílenou zprávu. Jediným nedostatkem je, že v žádném z případů nevidíte otázku položenou uživatelem, na níž Bing reagoval.

Microsoft dále znovu rozvolnil dříve nastavená opatření. Hned po spuštění Bing AI se totiž začaly objevovat případy, kdy chatbot mluvil z cesty, psal nepodložené informace anebo přicházel s podivnými emočními výlevy. Redmondský gigant se k situaci vyjádřil tak, že jsou problémy často způsobovány dlouhými konverzacemi, v důsledku čehož nastavil limit na pět odpovědí během seance a padesát denně. Později z toho udělal šest a šedesát a nyní už je to patnáct a sto padesát.

V blogovém příspěvku Microsoft taky popisuje, že testuje optimalizaci pro vyvážený režim, díky níž by umělá inteligence odpovídala na dotazy krátce, ale zato mnohem rychleji. Mód Creative pak byl vylepšen, aby byl schopen vstřebat více množství kontextu. V důsledku toho bychom se mohli dočkat například lepších funkcí pro souhrn textu.

Bing také nedávno zrušil čekací listinu, byť to tak na první pohled nevypadá. Když službu otevřete, budete vyzváni k zápisu, ale po přihlášení se vám automaticky otevřou dveře a čekat ve finále vůbec nemusíte.