Microsoft se opět zaměřil na zpětnou vazbu uživatelů a již před několika dny přidal řadu novinek do služby Chat ve vyhledávači Bing, která je poháněna jazykovým modelem Prometheus vytvořeným ve spolupráci s organizací OpenAI. Kromě toho, že opět rozvolnil dříve nastavená omezení, si můžete vyzkoušet nové funkce.

Restrikce byly původně zavedeny v reakci na zmatenost chatbota během delších konverzací, nicméně od té doby už byl limit pro maximální počet zpráv několikrát navýšen. Microsoft nyní posunul hranici na 20 zpráv během jedné seance a 200 zpráv denně (ještě donedávna to bylo 15 a 150).

Klíčovou novinkou aktualizace je možnost vyhledávat obrázky a videa. Microsoft vychytávku ukazuje na příkladu, kdy je chatbotovi zadán příkaz „Ukaž mi obrázky psů“, ale nic vás neomezuje v tom, abyste zažádali o vyhledání kteréhokoliv jiného obsahu (tedy pokud je zrovna v souladu s pravidly služby).

Během testování této funkce jsme zaznamenali, že Bing už dokáže obrázky také generovat, jak bylo dříve slíbeno. Bohužel jsme se namísto fotky psa dočkali čtyř obrázků děsivě vypadajících ryb...

Microsoft také v blogovém příspěvku vysvětluje, že se snažil zaměřit na lepší lokalizaci odpovědí. V praxi to znamená, že byste se měli setkat s relevantnějšími reakcemi chatbota, pokud hledáte podniky nebo instituce ve svém okolí.

TIP: GENERÁTOR TEXTU OD MICROSOFTU

Na závěr pro vás máme ještě jeden krátký tip: pokud používáte prohlížeč Edge, klikněte na ikonku Bingu v pravém horním rohu a vyberte možnost „Napsat“. Vychytávka vám umožňuje tvorbu různých druhů textu na jakékoliv téma, a dokonce si můžete zvolit, zda má kupříkladu znít profesionálně, anebo spíš vtipně.

Takto služba „Napsat“ popsala samu sebe:

„Tato funkce umožňuje uživatelům generovat text v různých jazycích a formátech pomocí klíčových slov. Uživatelé mohou zadat požadovaný tón, délku a formát textu a systém vygeneruje odpovídající odstavec. Tato funkce je užitečná pro tvorbu obsahu pro webové stránky, blogy, články nebo prezentace. Uživatelé mohou také upravovat vygenerovaný text podle svých potřeb a preferencí.“