Nedávno jsme vás informovali o spekulacích kolem baterie letošního skládacího telefonu od Motoroly. Vzhledem k tomu, že výdrž loňského modelu byla oproti konkurenci slabá, se očekávalo něco víc, ale nadšení pak vyhasla s tvrzením, že Motorola Razr+ (2023) nabídne pouze 2 850mAh akumulátor. Nyní se ale ukazuje, že to nebyla pravda.

Respektive pouze částečně. MySmartPrice, tedy server, který exkluzivně přinesl onu informaci o tristně malé baterii, nyní spatřil telefon v certifikační databázi FCC. Z dokumentů v ní uvedených vyplývá, že smartphone nakonec nabídne jeden článek o kapacitě 2 850 mAh, ale s pomocí druhého článku se celková kapacita zvýší na 3 640 mAh.

Všimnout si tedy lze 140mAh nárůstu oproti loňskému modelu, ale nutné je říct, že oproti konkurenčním „véčkům“ nebude v případě Razr+ (2023) patřit baterie k silným stránkám. Podívejte se třeba na Huawei Pocket S se 4 000mAh baterií nebo Oppo Find N2 Flip, který se dokonce chlubí 4 300mAh kapacitou.

Podle dřívějších informací dostane Motorola Razr+ 2023 AMOLED displej o 144Hz obnovovací frekvenci, čipset Snapdragon 8+ Gen 1 a červnové datum vydání. Dočkat bychom se měli i lepší konstrukce pantu. Podle generálního ředitele Lenova bude oproti loňskému modelu výrazně lepší.