Před pár dny už bylo oficiálně potvrzeno, že ASUS vydá i letos novou generaci svých herních telefonů označených jako ROG Phone. Nových přírůstků se dočkáme v den, kdy dorazí i grafická karta Nvidia GeForce RTX 4070, tedy 13. dubna. ROG Phone 7 se už nyní ukazuje na prvních snímcích.

Podle obrázků. které se objevily v certifikační databázi NCC, můžeme evidentně počítat se stejným designem jako u loňského modelu. Pořízeny byly fotografie bílé varianty, jež znovu dorazí s řadou grafických prvků na zadním panelu a nezvykle vypadajícím kamerovým modulem. Snímač umístěný úplně vlevo bude opět zvýrazněn modrým kolečkem. Fotoaparáty budou na zádech umístěny celkově tři – 50Mpx hlavní, 13Mpx ultra širokoúhlý a 5Mpx makro.

Zachycena byla i přední strana, a tak vás můžeme ujistit, že i letos lze počítat s tenkými rámečky. Na pravé straně telefonu se pak budou nacházet tlačítka pro ovládání hlasitosti a napájecí tlačítko, zatímco spodní strana bude skýtat 3,5mm jack pro sluchátka a USB-C port.

Díky výskytu v NCC byl odhalen i design ochranného krytu, nabíjecího adaptéru nebo aktivního chladiče Aero Active Cooler, který rovněž můžete znát už z loňského roku.

Co se týče specifikací, ASUS svůj ROG Phone opět vybaví nejrychlejším procesorem na trhu, tedy Snapdragonem 8 Gen 2, a těšit se můžeme i na vysokokapacitní 6 000mAh baterii. Dále se dočkáme 16GB operační paměti a AMOLED displeje o rozlišení FullHD+ a 165Hz obnovovací frekvenci.

Stejně jako jsme pro vás loni připravili video o ROG Phone 6 se i letos můžete těšit na rozbor ROG Phonu 7.