Profíci ve hraní počítačových her většinou mají monitory s velmi vysokou obnovovací frekvencí, doposud byl standard třeba 240 Hz nebo 360 Hz. Na konci ledna byl představen nejrychlejší monitor světa se šílenou obnovovací frekvencí 500 Hz. Společnost Nvidia se nyní spojila se značkou Asus ROG a vytvořili mu slušnou konkurenci – ASUS ROG SWIFT 500Hz.

Monitor je 500Hz (při rozlišení 1080p) a jedná se o první kousek na světě s takovou frekvencí, který zároveň podporuje technologii Nvidia G-SYNC. Jeho úhlopříčka je dlouhá 24 palců. Mimo to nabízí esportový mód, který je určený profesionálním hráčům nebo třeba FPS nadšencům. Kompletní podpora služby Reflex Analyzer se naskytne těm, kteří mají kompatibilní myš a grafickou kartu GeForce. To umožňuje měření koncové odezvy systému.

Nvidia slibuje, že je monitor pečlivě vyladěn pro ty nejlepší e-sportové tituly jako CS:GO, Valorant, Overwatch nebo Rainbow Six: Siege. S vyšší obnovovací frekvencí kupříkladu uvidíte soupeře dříve, jeho pohyby budou také plynulejší. Porovnání 500 Hz se 140 Hz a 240 Hz si můžete prohlédnout ve videu níže.