Poslední dobou se opravdu hodně mluví o headsetu z dílen Applu, který má kombinovat prvky VR a AR. S novými spekulacemi se ale trošku zapomnělo na produkt, který se nám v hlavách honí už hodně dlouho; chytré brýle Apple Glasses, které by umožnily mít přímo před očima třeba navigaci.

Pokrok na poli AR brýlí jsme shrnovali jedním z našich pravidelných středečních novinkových videí. V současnosti žádná z velkých firem nenabízí AR headset ve formě pouhých brýlí. Současné prototypy jsou buď moc velké, nebo moc nákladné na to, aby se běžnému uživateli vyplatily.

To by Apple Glasses mohly změnit, alespoň tedy podle analytika Jeffa Pu (i přesto že se cenou vyrovnají MacBooku Pro). Podle něj přijde zařízení na trh s koncem roku 2024. Závislé má být na iPhonu, který nejspíš bude provádět všechny výpočty, zatímco brýle samotné budou pouze jakýmsi displejem.

Apple Glasses ale nemají být tím jediným, co nás v druhé polovině roku 2024 čeká. Přijít má i druhá generace kombinovaného headsetu, o kterém mluví většina spekulací teď. Ten má na rozdíl od chytrých brýlí výpočty provádět sám, a tak bude rozměrově větší.