AKTUALIZACE

ASUS potvrdil, že se o aprílový vtípek nejedná. Konzoli už mají dokonce v rukou někteří tvůrci obsahu, jako například Linus Tech Tips. O větším množství detailů, včetně možného úniku ceny, hovoříme podrobně v samostatném článku.

PŮVODNÍ ZNĚNÍ ČLÁNKU 

Apríl běží v plném proudu a občas z toho jde člověku hlava kolem. Zvláště tehdy, když otevře Twitter a vyskočí na něj příspěvek, kde ASUS představuje svou první kapesní konzoli pod hráčskou značkou Republic of Gamers. Pokud by byl odhalen pouze jeden render nebo několikasekundová ukázka, spíše bych řekl, že je to vtípek. Ale s plnohodnotným trailerem, který má tři minuty...

Trendu kapesních herních konzolí se po úspěšném vydání Steam Decku a naprostého boomu okolo něj chytla řada výrobců PC příslušenství, jako například Logitech nebo Razer (byť zde šlo o zařízení pro cloudové hraní). Řada handheldů se schopností rozjet i ty nejnáročnější počítačové pecky vznikla i v dílnách čínských společností, vzpomeňte si například na startupy AYANEO nebo AOKZOE. Přidá se k těmto všem jménům i ASUS?

Začátkem ukázky ASUS připomíná, že se neustále snaží posouvat hranice gamingu – pořád kupříkladu pracuje na tenkých zařízeních s brutálním výkonem. Teď měl tchajwanský gigant údajně využít všechno své know-how k vytvoření handheldu ROG Ally, který je poháněn operačním systémem Windows 11 a blíže nespecifikovaným čipem od AMD. Pro ještě vyšší výkon navíc disponuje podporou pro externí grafickou kartu ROG XG Mobile, díky níž bude možné hry streamovat na rozměrnější obrazovku. ASUS dále láká na propracované chlazení a FullHD displej.

Co se designu týče, konzole vypadá velice podobně jako některá konkurenční zařízení. Její ovládací prvky ale obohacují RGB světla, díky nimž je ještě výraznější. Celé její tělo je navíc v bílé barvě.

ASUS už pro tuto příležitost vytvořil stránku v e-shopu Best Buy, který je určen pro zákazníky z USA či Kanady. Zájemci se mohou přihlásit k odběru novinek a budou upozorněni, jakmile půjde zařízení pořídit.

Co myslíte, jedná se o vtípek, nebo opravdový produkt? Dejte nám vědět do komentářů!