Technologický gigant Apple začal omezovat firemní využívání vysoce oblíbeného textového nástroje ChatGPT. Dává tak najevo obavy ohledně potenciálního ohrožení svých citlivých informací.

Podle článku deníku The Wall Street Journal interní dokument určený zaměstnancům Applu explicitně zakazuje využívání ChatGPT, nástroje podporovaného Microsoftem a podobných AI platform, dokud společnost nevyvine vlastní AI technologii. Dokument naznačuje, že firma stojící za iPhonem a dalšími zařízeními je znepokojena možným unikáním důvěrných firemních informací prostřednictvím využívání těchto aplikací.

V rámci dokumentu je také zmíněno omezení využívání AI nástroje GitHubu zvaného Copilot, jenž automatizuje psaní softwarového kódu. Platforma je vlastněna technologickým rivalem Microsoftem.

Před nedávnem i jihokorejský technologický kolos Samsung přistoupil k podobným opatřením, když zakázal svým zaměstnancům používat ChatGPT. Podobně jako Apple také Samsung vyvíjí vlastního chatbota s využitím umělé inteligence.