Fanoušci Applu se už těší na 7. září, kdy mají být představeny jeho nejnovější produkty. Pravděpodobně mezi ně patří iPhony, iPady a také chytré hodinky Apple Watch. Očekává se, že technologický gigant odhalí i hodinky pro náročné sportovce, označeny by měly být jako Apple Watch Pro.

Hodinky by měly nabídnout větší a odolnější placatý displej a vylepšené sledování některých aktivit. Chlubit se mají také delší výdrží baterie a bytelnější konstrukcí, jejich pouzdro bude údajně vytvořeno z prémiového kovového materiálu. Nejspíš prý půjde o titan.

Velikost hodinek má být podle serveru Mac Otakara 47 mm, úhlopříčka displeje bude prý měřit 1,99 palce. Problém ale je, že není úplně jasné, zda budou hodinky pasovat do současných náramků. Podle známého insidera Marka Gurmana by je Apple Watch Pro podporovat měly, avšak možná nebudou sedět ani vypadat úplně nejlépe.

„Vzhledem k tomu, že nové špičkové hodinky Apple Watch budou mít o něco větší displej, nové senzory a kvalitnější materiály, nepřekvapilo by měl, kdyby jejich cena začínala na 900 až 999 dolarech,“ uvádí Gurman. V přepočtu je 900 dolarů lehce přes 22 100 Kč.