Společnost Apple bude pro nové iPhony využívat přední kamery od jihokorejských výrobců, informuje web ETNEWS. Nahrazeni tak budou čínští dodavatelé a Apple mění celý řetězec, aby dosáhl lepší kvality. Mimo jiné se dozvídáme, že telefon iPhone 14, v němž by měla být kamera od nového výrobce použita, by mohl vyjít 13. 9.

Proč zrovna 13. září? Nejedná se rozhodně o oficiálně potvrzenou informaci a z větší části je to spekulace. Vychází však z faktů. Apple údajně plánuje něco velkého pro 37. týden letošního roku (od 12. do 18. 9.). Většina událostí společnosti probíhá v úterý, což nám dává právě datum 13. 9., tvrdí web iDROPNEWS.

Apple původně zvažoval instalaci přední kamery od Innoteku do telefonu iPhone 15, jehož vydání bychom měli očekávat v následujícím roce. Nedávno tyto plány ale narychlo posunula, a tak se toho dočkáme už u příštího modelu. V testech kvality se prý vyskytly problémy u čínských výrobců.

LG Innotek už dodávalo Applu zadní fotoaparáty, schopnost dodání těch předních vzrostla. Objednávky si tak rozdělí Innotek a japonská společnost Sharp. Ze spekulací vyplývá, že by přední kamera iPhonu 14 mohla být až 48megapixelová.

Dále se udává, že nové modely nabídnou 8 GB operační paměti a mohou mít také satelitní připojení. Na oficiální informace si budeme nejspíš muset počkat až do září, ne-li déle.