Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Podle Bloombergu Apple ukázal svému představenstvu headset smíšené reality, tzn. že umožňuje virtuální i rozšířenou realitu. Neindikuje to nutně, že se ohlášení nového produktu dočkáme už v červnu/júni na vývojářské konferenci společnosti, představení se ale nejspíš blíží.

Apple svému představenstvu většinou produkty ukazuje, až když jsou v posledních fázích vývoje. Příkladem může být Siri, kterou společnost představenstvu v roce 2011 předvedla jen nedlouho před oficiálním představením tohoto chytrého asistenta.

Naplno má teď v Apple fungovat divize, která se stará o software headsetu. Dává smysl, že se tak děje až teď, když je hardware nejspíš připraven. Změna komponent může totiž se softwarem zamávat. Právě příprava software tak může být dalším znakem, že se ohlášení blíží.

Na headsetu pro virtuální realitu Apple pracuje už dlouho. Údajně první prototypy představenstvu přinesl už v roce 2016, tehdy šlo z většiny jen o modifikované headsety cizích firem, které sloužili spíše jako demonstrace pro představenstvo.

Headset nejspíš poběží na čipsetu M1, zaměřen by mohl být na hráče. Rozšířené reality (tedy přidání virtuálních prvků do prostoru kolem uživatele) bude headset dosahovat prostřednictvím propustných kamer. Pokud se o vývoji AR chcete dozvědět více, zhlédněte naše video.