Apple přes fundamentální problémy svého chytrého asistenta Siri pracuje na vývoji nových funkcí, kterých by v budoucnu mohla využít. Článek deníku New York Times se odvolává na každoroční summit umělé inteligence Applu, kde měl právě tento plán zaznít. Zaměstnanci, včetně členů týmu vyvíjejícího Siri, měli nové koncepty generace textu zkoušet „každý týden“ od vydání ChatGPT.

A to i přesto, že vývoj Siri v Applu provází dlouhodobé komplikace. John Burkey, inženýr, který se na vývoji Siri podílel, pro New York Times řekl, že je chytrý asistent postavený na „špatně napsaném kódu, jehož aktualizace s přidáním jednoduchých nových funkcí zabrala týdny“. Právě kvůli tomu Siri o novinky rostla jen velmi pomalu.

Na vývoji konverzační umělé inteligence Apple pracuje roky, stejně tomu je i v případě Googlu a Amazonu. Všechny tři asistenty ale překoná nově vydané ChatGPT. OpenAI úzce spolupracuje s Microsoftem a dá se tak čekat, že nebudou chtít, aby si jejich konkurent takový technologický náskok ponechal.

ChatGPT teď navíc dostalo novou aktualizaci; pokud si ho předplatíte, získáte verzi poháněnou modelem GPT-4, díky kterému je teď chatbot výrazně přesnější a dokáže pracovat s obrázky.