V říjnu loňského roku jsme vás informovali o možném budoucím vydání nového monitoru od Applu, který by nabízel 27palcový mini-LED panel s podporou technologie ProMotion, jež umožňuje 120Hz obnovovací frekvenci. S informacemi tehdy přišel známý analytik a expert na displeje Ross Young. Doba se ale posunula a momentálně Young před pár dny přišel s informací, že se vydání nakonec nekoná.

Ve svém twitterovém příspěvku pro předplatitele, který cituje server 9TO5Mac, měl Young uvést, že Apple alespoň prozatím pohřbil plány na vydání zmíněného monitoru, a to i přesto, že byly některé panely dodány už v loňském roce.

Nutné je podotknout, že to bylo s monitorem komplikované už od samého začátku. Young se nejprve domníval, že bude představen během loňské konference WWDC, ale tam jsme se jej nedočkali, a tudíž se začalo polemizovat o říjnovém datu vydání. Ani tento deadline se však Applu evidentně nepovedlo dodržet. Young posléze hovořil o vydání v prvním kvartálu letoška, ale ten je už nějakou chvíli za námi a monitor stále nikde.

Je tedy patrné, že se ho jen tak nedočkáme. To ostatně potvrzuje predikce od dalšího známého analytika, Ming-Chi Kua, který je přesvědčen, že dorazí do sériové výroby v následujícím roce, anebo až začátkem roku 2025. V příspěvku přitom potvrzuje mini-LED panel a hovoří také o přechodu z na skleněnou zadní desku, jež zajistí tenčí rámečky a delší životnost.