Po týdnu se opět hlásí známý insider a redaktor agentury Bloomberg Mark Gurman se svým zpravodajem Power On, ve kterém se zaměřuje na dění uvnitř společnosti Apple. V nejnovějším vydání čtenářům připomíná, jaké novinky můžeme očekávat od letošní vývojářské konference WWDC 2023, která bude probíhat od 5. do 9. června.

Už dlouhou dobu se hovoří o tom, že Apple představí svůj vlastní AR/VR headset, kterým bude cílit na ty nejnáročnější uživatele a za opravdu vysokou cenovku jim poskytne naprosto královskou výbavu. Přestože bude právě tento produkt středobodem celé akce, cupertinský technologický gigant má odhalit i řadu dalších novinek.

Počítat například můžeme s uvedením nové verze operačního systému iOS, který by mohl přinést vylepšení v oblasti widgetů a funkcí Dynamic Islandu. S ním dorazí i iPadOS 17, macOS 14 nebo watchOS 10. Právě nový systém pro hodinky by mohl být další zajímavou událostí WWDC, jelikož bychom se v jeho případě mohli dočkat výraznějších vylepšení, a to konkrétně v oblasti uživatelského rozhraní.

S touto informací také mimochodem přišel Gurman a podrobněji jsme ji rozebírali zde. V aktuálním vydání Power On insider akorát doplňuje, že watchOS 10 bude nejvýznamnější aktualizací systému od uvedení v roce 2015.

Kromě softwarových novinek má Apple v přípravě i řadu hmatatelných produktů (když tedy nepočítáme headset, který spíš nebude určen běžným spotřebitelům). Těšit se můžeme na nové MacBooky, konkrétně tedy na 15palcový MacBook Air, aktualizaci 13palcového modelu MacBooku Air a levnější MacBook Pro, jenž rovněž nabídne 13palcovou obrazovku. Kromě toho můžeme počítat s 24palcovým iMacem a novým stolním počítačem Mac Pro. Z toho všeho se ale na WWDC zřejmě dočkáme jen některých notebooků.

Na který produkt se těšíte nejvíce vy? My v redakci jsme rozhodně zvědavi na onu špičkovou náhlavní soupravu.