Společnost Apple chystá aktualizaci iOS 17, která přinese nové možnosti pro zobrazení obsahu na zamčené obrazovce. Podle nejnovějších úniků by mohla být nejzajímavější změna v aplikaci Apple Mapy, která by se nemusela nutně zobrazovat na celé obrazovce.

Leakaer Analyst941, jenž si smazal svůj twitterový účet (data měl získávat od své sestry před pár dny ještě pracující v Applu a na celou věc se přišlo), na něm ještě před ním zveřejnil informace o nové funkci Live Activity. V současné době, když si na zařízení pustíte Apple Mapy, zaberou celou obrazovku, ačkoliv je zařízení uzamčeno. Nová aktualizace tak má Apple Maps zobrazovat pouze ve dvou třetinách zařízení. Poslední (horní) třetina obrazovky tak bude zobrazovat datum, čas, tlačítka fotoaparátu, svítilny a možnost kontrolovat notifikace.

V tomto režimu bude mapa samozřejmě zmenšená a zjednodušená, doplněná o základní navigační prvky. Jak nové uspořádání Apple Map vypadá, se můžete podívat v twitterovém příspěvku níže.

Zajímavým prvkem bude podle leakera Analyst941 také možnost minimalizovat mapu do velikosti hudebního přehrávače. Tato novinka se jistě zalíbí všem uživatelům iPhonů, kteří často používají aplikaci Apple Mapy pro navigaci na cestách.